Zadnje novice


Mar 18, 2020

Kako lahko ubijete coronavirus v svojem avtomobilu

, ne da bi pri tem poškodovali notranje površine

Verjetno vsi ┼że veste, da je corona virus zelo nalezljiv virus, ki se ga lahko obvarujemo samo z rednim umivanjem in dezinficiranjem rok in da se ne zadr┼żujemo med ljudmi.

Zato je tudi pomembno med drugim, da razku┼żimo notranjost avtomobila, sploh ─Źe se je v njem vozilo ve─Ź ljudi.

   Pred vsakim ─Źiš─Źenjem se je potrebno pozanimati o materijalih in kakšna ─Źistila in dezinfekcijska sredstva  je dovoljeno uporabljani in kako ─Źistila in dezinfekcijska sredstva u─Źinkujejo in kako reagirajo z na materijale.

Oseba, ki razku┼żuje notranjost avtomobila

Umivanje rok ter ─Źiš─Źenje in razku┼żevanje površin z dotikom sta dva najboljša na─Źina za zaš─Źito pred širjenjem koronavirusa.

 Verjetno ste se ┼że nau─Źili pravilne tehnike umivanja rok in katera gospodinjska ─Źistila lahko uni─Źijo koronavirus.

 

Kaj pa notranjost vašega avtomobila?

 

─îe vi ali nekdo drug, ki je bil v vašem avtomobilu, ka┼że simptome bolezni, morate o─Źistiti pogosto dotaknjene površine, vklju─Źno z volanom, ro─Źaji vrat, prestavno ro─Źico, poljubnimi gumbi ali zasloni na dotik, stikalo brisalcev in smernikov,naslonjala za roke, ro─Źaje in nastavitve sede┼żev..., pravzaprav celo notranjost.

 

─îe ste voznik taksija ali vozila, ki preva┼ża veliko potnikov, vozite najeto vozilo ali skupni avto ali ─Źe ┼żivite nekje s številnimi primeri COVID-19, je redno ─Źiš─Źenje teh površin absolutno nujno.

 

Notranjost avtomobila je manj trpe┼żna kot recimo kuhinjski pult ali kopalniški umivalnik.

Kako torej zaš─Źitite te površine, ne da bi jih poškodovali?

 

Z nekaj izjemami lahko številna enaka gospodinjska ─Źistila, ki ubijajo koronaviruse na trdih površinah doma, tudi o─Źistijo avtomobil, ne da bi pri tem poškodovala notranjost. Verjetno imate nekatere od teh izdelkov ┼że doma.

 

Alkoholne raztopine, ki vsebujejo vsaj 70 odstotkov alkohola, so u─Źinkovite proti koronavirusu. Skoraj vsako notranjo površino vozila je mogo─Źe o─Źistiti z izopropilnim alkoholom, pravi Jeff Stout, izvršni direktor globalne inovacije Yanfeng Automotive Interiors.

 

Yanfeng je najve─Źji svetovni dobavitelj notranjih delov za avtomobile in sodeluje s skoraj vsakim ve─Źjim proizvajalcem avtomobilov. ─îe ste bili v avtomobilu, ste se verjetno videli ali se dotaknili ne─Źesa, kar je Yanfeng naredil - in za ─Źiš─Źenje delov v svojih tovarnah uporablja izopropilni alkohol.

 

"To bomo uporabili za ─Źiš─Źenje made┼żev ali kakršnih koli podrobnosti v zadnjem trenutku, preden izdelek odpremimo," pravi Stout. Vsi izdelki podjetja - od plasti─Źnih oblog, barvanega kroma do imitacije usnja - so testirani, da se ne razkrojijo, ─Źe so izpostavljeni ─Źistemu izopropilnemu alkoholu. Stout pravi, da je mogo─Źe celo o─Źistiti zunanjo površino oblazinjenja mehke tkanine z alkoholom, da jo o─Źistite.

 

Ne uporabljajte belila ali vodikovega peroksida za notranjost avtomobila. Na avtomobilskih zaslonih na dotik ne uporabljajte ─Źistil na osnovi amoniaka, saj lahko s tem poškodujete premaze proti bleš─Źanju in proti prstnim odtisom.

 

Mo─Źno pranje z milom in vodo lahko uni─Źi tudi koronavirus. Koronavirusi so obdani z zaš─Źitno ovojnico, ki jim pomaga, da oku┼żijo druge celice, in ─Źe uni─Źite to ovojnico, jih lahko u─Źinkovito razoro┼żite.

 

"Trenje pri ─Źiš─Źenju tudi pomaga pri uni─Źevanju," pravi Stephen Thomas, vodja nalezljivih bolezni in direktor globalnega zdravja na Univerzi Upstate Medical, v Syracuseu.. "

 

Milo in voda sta prav tako varni za ve─Źino notranjosti avtomobilov, zlasti tkanin in starejšega usnja, ki je morda za─Źelo razpokati.

 

Ve─Źina avtomobilsega usnja in umetnega usnja ima uretanske prevleko za zaš─Źito, ki jo je varno o─Źistiti z alkoholom. Toda s─Źasoma lahko ─Źiš─Źenje usnja z alkoholom postane ob─Źutljivo za poškodbe in razbarvanje.

 Ve─Źina usnja je barvano in preve─Ź energi─Źno ─Źiš─Źenje lahko odstrani barvilo.

 Po ─Źiš─Źenju poskrbite za svoje usnjeno oblazinjenje. Uporabite dobro ─Źistilo za usnje, nato pa dobro zaš─Źito za usnje.

    

 

 


Na vrh
Na┼íe spletno mesto uporablja pi┼íkotke za bolj┼íe delovanje, spletno analitiko in ogla┼íevanje. Z nadaljevanjem brskanja po straneh se s vsem navedenim strinjate. Preberite ve─Ź- TUKAJ.